sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Matkakuumetta ilmassa...

Jännittääää..... :)

Kaksi päivää vielä ja sitten tämä poika lähtee yksin isoon maailmaan.
Koskaan en ole käynyt ulkomailla yksin, mutta kaippa se on jo aikakin, kun ikää on 28v mittarissa.
Tosin hieman hirvittää lähteä niinkin kauas kuin Australiaan, mutta kaippa se on periaatteessa maa siinä missä muutkin (ehkäpä vielä parempi).

Miksikö juuri Australiaan? Noh, kaikkihan lähti liikkeelle siitä, kun tapasin ensimmäisen laulunopettajani Ahti Juntusen pojan Jounin, Ahtin 70-vuotis syntymäpäiväjuhlilla Paltamossa. Jouni kyseli, olisiko minulla kiinnostusta tulla esiintymään Australiaan Suomi-seuroille. No tietenkin minulla on kiinnostusta vähän kaikkeen ja sanoin, että tottakai! No siitä ne sitten matkantekojärjestelyt lähti kovaa vauhtia käyntiin ja nyt ollaan tässä. Tarkempaa lisätietoa:
https://www.facebook.com/PekkaMikkolaOfficial/photos/a.365125446890732.80791.360079004062043/821168094619796/?type=1&theater

Tiistai-iltana se matkanteko sitten viimein alkaa. Ensin lennän Oulusta Helsinkiin, sitten Singaporeen ja lopulta Melbourneen. ...niin ja lentoaika (välilaskuineen) sen vaivaiset 27h.

Melbournessa vietän ensimmäiset päivät matkastani, esiintyen siellä paikalliselle Suomi-seuralle.
Melbournesta jatkan kohti Canberraa, jossa majailen noin viikonpäivät. Reissu Canberraan on erityinen siksi, että siellä Suomi-seurojen lisäksi tulen esiintymään "National Folk Festivaaleilla", johon tulee esiintyjiä ympäri maailmaa (folkfestival.org.au). Tämän upean kokemuksen mahdollistaa niin ikään Jouni, joka ehdotti, että laitetaanpa hakemus tuollaiseen Festivaaliin, josko sinne pääsisi esiintymään. Ja niinhän siinä kävi, että kun kaikki "tähtimerkit" osuivat kohdalleen, niin mukavia asioita tapahtuu. Niinpä minä, Jouni ja kaksi paikallista australialaista kaveria soitamme ko. festareilla suomalaista tangoa (joka on meidän teemana siellä). Lisätietoja:
https://www.facebook.com/folkfestival/photos/a.10151445190364660.514721.5702419659/10153140957624660/?type=1&theater

...ainiin ja pelataanhan siellä Canberran Suomi-päivillä suomalaista pesäpalloakin, ei muutakuin sekaan vain. Aidot suomalaiset pelipallot kuljetan mukanani täältä Suomesta (Sponsored by Keravan Pesis).

Lopulta matkaan Canberrasta Brisbaneen esiintyen myöskin siellä paikalliselle Suomi-seuralle.

Paluumatka alkaa Brisbanesta, lentäen ensin Singaporeen, Helsinkiin ja lopuksi Ouluun.

Matkan tavoitteet:
"Tutustua paikalliseen kulttuuriin",
"Nähdä Australian hienoja maisemia",
"Tuottaa iloa paikallisille suomalaislähtöisille immeisille sekä tutustua ja viettää aikaa heidän kanssaan",
"Kokea upeat Festivaalit" ja tärkeimpänä
"Nähdä villi kenguru" :D ...heh, heh.

Tunnelmapaloja matkanvarrelta tulen laittamaan myöhemmin, kun matkanteko todella alkaa.

Terveisin,

Pekka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti